Van zondag 22 tot vrijdag 27 maart 2020 is er weer een workshop Flirten met God in Vézelay. We gaan deze week een reli-spel bij elkaar proberen te improviseren. Het begint met brainstormen en uitproberen. Om zo tot een script te komen, en aan het eind van de week tot een spel, dat we met elkaar spelen.
Omdat de spelworkshop in het voorjaar van 2019 naar meer smaakte, gaan we het dan iets meer reli maken door aan de week ‘pelgrimage’ als thema mee te geven. En het zwaarte punt van de rivier naar de kerk bovenop de berg van Vézelay te verleggen. We worden daarbij begeleid door theoloog en theatermaker Harmen Elisa (Harry) Brandsma en drama- en mime-leraar Manette Meulenkamp.

Harry maakte theater met jongeren in de gevangenis, en in de brandhaarden van Belfast en Capetown. Manette speelde met Peter Greenaway. Harry en Manette hebben veel ervaring in het werken met groepen die niet gewend zijn toneel te spelen. We verblijven op een historisch rijke en religieus diverse plek en maken kennis met de hedendaagse monniken en nonnen in Vézelay,  Middeleeuwse christenen, Romeinen en Kelten, en de 30.000 jaar geleden levende homo sapiens in grotten in de buurt. Natuurlijk speel je de rol die je vindt passen en is er ruimte voor rust en eigen invulling van de tijd, en genieten we samen aan het haardvuur van het lekkers van de kok.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to dFlip 3D Flipbook Wordpress Help documentation.